Arhiva vesti

Eksplanatorni skrining za poglavlje 10 - Informaciono društvo i mediji

Eksplanatorni skrining za poglavlje 10 „Informaciono društvo i mediji” biće održan 22-23. maja 2014. godine u Briselu. Svrha predstojećeg eksplanatornog skrininga je da Evropska komisija predstavi pravne tekovine Evropske unije u oblasti informacionog društva i medija i objasni koja su njena očekivanja po pitanju stepena usklađenosti sa predmetnim aktima.

Sa druge strane, predstavnici Republike Srbije imaće priliku da dobiju razjašnjenja i odgovore na pitanja od eksperata Evropske komisije koja će im biti od koristi radi boljeg razumevanja propisa koji čine pravne tekovine EU u ovoj oblasti.

Propisi koji će biti predstavljeni na sastanku pokrivaju celokupan spektar tema iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i audiovizuelne politike, kao što su Digitalna agenda za Evropu, pitanja od značaja za rad regulatornog tela u oblasti elektronskih komunikacija, pitanja vezana za radio spektar i Internet domene, bezbednost na Internetu, eUprava, elektronska trgovina, uslovni pristup, zaštita maloletnika, pružanje medijskih i audiovizuelnih usluga u skladu sa EU standardima i drugo.

(Preuzeto sa sajta Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije)