Arhiva vesti

Regionalno sedište EBRD u Beogradu

BEOGRAD –  U Beogradu će biti regionalno sedište Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za svih šest zemalja Zapadnog Balkana, obavastio je danas ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, potpredsednik EBRD Alen Piju.

Mihajlović je razgovarala sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.

„To je važna promena i znak da EBRD želi da bude još prisutniji na terenu, na celom Zapadnom Balkanu i u Srbiji, kao najvažnijoj zemlji regiona“, rekao je Piju.

Mihajlović je rekla je da postoji dobar napredak na projektima koje Srbija realizuje uz finansijsku podršku EBRD i da očekuje još efikasniju saradnju na novim projektima, uključujući izgradnju prve deonice auto-puta Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika.

Na sastanku je analizirana realizacija projekata koje EBRD finansira na drumskom Koridoru 10 i Projektu rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, na modernizaciji železnice, kao i o planiranim ulaganjima u vodnom i vazdušnom saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

Izvor: europeanwesternbalkans.rs