Arhiva vesti

Održan sedmi sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva EU-Srbija

Izabrani predstavnici Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta (European Economic and Social Committee - EESC) i predstavnici Srbije, koji učestvuju u radu ovog tela održali su sedmi sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva EU-Srbija, 23. oktobra 2018. godine u prostorijama Palate Srbije u Beogradu.  

Ova platforma za saradnju civilnog društva koju sačinjavaju predstavnici Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta i predstavnici civilnog društva u Srbiji uspostavljena je u okviru institucionalnog okvira Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Srbije, kako bi i predstavnici civilnog društva obe strane, shvaćenog u najširem smislu, mogli da prate pregovore o pristupanju države kandidata.

Takođe, ona predstavlja i platformu za diskusiju o pitanjima od zajedničkog interesa, kao i za informisanje šire javnosti o izazovima koji su pred nama u toku pristupnog perioda.

Glavna tema Sedmog sastanka, pored trenutnog stanja u odnosima EU-Srbija i procesa pristupanja, bio je Izveštaju na temu "Građanskog prostora u Evropskoj uniji i Republici Srbiji), koji su sastavile Marina Škrabalo, Bojana Selaković a uredila ga je Sonja Stojanović Gajić.

Nakon sastanka, objavljena je i Zajednička deklaracija Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva kojoj možete pristupiti ovde.

Agendu Sedmog sastanka možete pogledati ovde