Evropska komisija usvojila Intereg – IPA Program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija 2014-2020.
IPA II Vesti/članci/analize

Evropska komisija usvojila Intereg – IPA Program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija 2014-2020.

18.12.2015.

Evropska komisija je 15. decembra 2015. godine usvojila Interreg - IPA Program prekogranične saradnje Mađarska - Srbija za period 2014-2020. godine.

Program ima za cilj da pruži podršku projektima prekogranične saradnje koji jačaju ekonomsku saradnju u pograničnom programskom području kroz održivo korišćenje prirodnih i kulturnih dobara. Program je usredsređen na unapređenje prekograničnog upravljanja vodama i sistema sprečavanja rizika, smanjenje broja uskih grla u prekograničnom saobraćaju, podsticanje saradnje u oblasti turizma i kulturnog nasleđa i razvoj konkurentnosti MSP kroz inovacije.

Programska oblast obuhvata 9 županija/okruga: županije Bač-Kiškun i Čongrad u Mađarskoj i Zapadnobački, Severnobački, Južnobački, Severnobanatski, Centralnobanatski, Južnobanatski i Sremski okrug u Srbiji.

Za Program je izdvojeno 65,12 miliona evra iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II).Ukupna vrednost Programa, sa nacionalnim sufinansiranjem, iznosi 76,62 miliona evra.

Za više informacija o Programu posetite internet stranicu www.hu-srb-ipa.com, a detalje možete da pronađete i u ovom dokumentu.

Izvor: Ministarstvo za evropske integracije