Arhiva vesti

Poziv na skup o pregovaračkom poglavlju 25 - Nauka i istraživanje i 26 - Obrazovanje i kultura

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije poziva predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave temama iz oblasti pregovaračkih poglavlja 25 i 26 da se prijave za učešće na skupu „Uvod u proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji i uloga civilnog društva – pregovaračka poglavlja 25 (nauka i istraživanje) i 26 (obrazovanje i kultura)“, koji će se održati u sredu 5. marta 2014. godine u Palati „Srbija“, svečani (centralni) ulaz, sala „Jugoslavija“. 

Učesnicima skupa obratiće se visoki predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je nadležna institucija za ovo poglavlje, kao i Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva omladine i sporta.

Gost predstojećeg skupa biće gospodin Pero Lučin, rektor Univerziteta u Rijeci i bivši član hrvatskog pregovaračkog tima za poglavlja 25 i 26. On će učesnicima preneti hrvatsko iskustvo iz procesa pregovora, sa naglaskom na monitoring ovog procesa. Predstavnici organizacija civilnog društva imaće priliku da na skupu izlože svoje viđenje mogućih modela učešća OCD-a u procesu pregovora u okviru poglavlja 25 i 26.

Zbog ograničenog broja mesta u sali i kako bismo mogli da osiguramo relevantnost skupa, molimo da prijave podnose samo organizacije koje su aktivne u temama koje data poglavlja pokrivaju. Prijave je potrebno dostaviti na krstic.jelena@civilnodrustvo.gov.rs najkasnije do 3. marta 2014. godine u 15 časova sa napomenom „Prijava za učešće na skupu“.

Napomena: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom zadržava pravo da primljenu prijavu odbije u nedostatku slobodnih mesta i u slučaju da delokrug rada organizacije koja je poslala prijavu ne pokriva teme u okviru pomenutog pregovaračkog poglavlja.

Ovde možete preuzeti javni poziv i agendu skupa.

Agenda skupa

Javni poziv za skup

(Preuzeto sa sajta Kancelarije za saradnju sa OCD Vlade Republike Srbije)