Arhiva vesti

Eksplanatorni skrining za Poglavlje 18 - Statistika

Sastanak eksplanatornog skrininga za Poglavlje 18 - Statistika, biće održan 20. i 21. maja 2014. godine u Luksemburgu. Pregovaračka grupa za statistiku održala je potreban broj sastanaka u cilju pripreme za predstojeći sastanak skrininga.
U skladu sa Odlukom o osnivanju Koordinacionog tela za proces pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji, koju je Vlada Republike Srbije usvojila 23. septembra 2013. godine, obrazovane su pregovaračke grupe za pregovore o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji. Navedenom Odlukom Republički zavod za statistiku je imenovan za vodeću instituciju u Pregovaračkoj grupi 18 - Statistika.

U delegaciji Republike Srbije učestvuje 15 predstavnika Republičkog zavoda za statistiku, dva predstavnika Narodne banke Srbije i po jedan predstavnik Kancelarije za evropske integracije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Agencije za bezbednost saobraćaja i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Na skupu posvećenom preglednom izlaganju o zakonodavstvu EU u oblasti statistike predstavnici Evropske komisije izložiće njegove osnovne elemente, a članovi delegacije Republike Srbije postavljaće pitanja iz ove oblasti.

(Preuzeto sa sajta Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije)