Arhiva vesti

Poziv za učešće na konferenciji "Progovori o pregovorima" u Beogradu

Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija, organizuje konferenciju “Progovori o pregovorima - aktivni i informisani građani ili pasivni posmatrači procesa pregovora o pristupanju Srbije EU?”, 9. juna 2014. godine sa početkom u 11.00 časova u Medija centru u Beogradu.

Konferencija je posvećena predstavljanju Deklaracije o zajedničkoj platformi civilnog društva za praćenje procesa pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU), kao osnove za dalje delanje civilnog društva i svih zainteresovanih strana u procesu pregovora o pristupanju Srbije sa EU bez obzira na način organizovanja i raznolikost aktivnosti u okviru civilnog društva u Srbiji, u skladu sa istaknutim principima i vrednostima.

Cilj događaja je da se podstakne diskusija o značaju uloge civilnog društva u procesu pregovora o pristupanju Srbije EU, o uslovima koji su potrebni da bi civilno društvo aktivno pratilo proces, kao i o tome kakva je uloga Narodne skupštine Republike Srbije kao predstavničkog tela, koje ima poseban značaj u ostvarivanju transparentnosti i demokratskog karaktera samog procesa.

Deklaracija je nastala u okviru inicijative „Progovori o pregovorima“ koja ima za cilj da doprinese evropeizaciji Srbije kroz promociju transparentnog i odgovornog procesa vođenja pregovora o pristupanju Evropskoj uniji zasnovanog na dijalogu i partnerskoj saradnji civilnog društva i javnih vlasti.

Govore:

  • Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Vlade Republike Srbije (očekuje se potvrda)
  • Aleksandar Senić, predsednik odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije
  • Jadranka Jelinčić, Fondacija za otvoreno društvo, Srbija (očekuje se potvrda)
  • Danijela Božović, Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole

Moderator: Jelena Babić, Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole

Pozivno pismo
Program rada
Deklaracija o zajedničkoj platformi civilnog društva za praćenje procesa pregovora o pristupanju Srbije EU