Arhiva vesti

Sastanak bilateralnog skrininga za Poglavlje 15 (Energetika) i Poglavlje 21 (Transevropske mreže)

U Briselu se od 11. do 13. juna 2014. godine održava sastanak bilateralnog skrininga za Poglavlje 15 – Energetika i Poglavlje 21 – Transevropske mreže. Tokom sastanka naša delegacija će detaljno predstaviti hronologiju procesa usklađivanja zakonodavstva Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije u oblasti energetike i transevropskih mreža. Pored prikaza stepena usaglašenosti propisa, biće predstavljen i nivo njihove primene, i planirane mere i aktivnosti koje će relevantne institucije preduzimati u cilju potpunog usaglašavanja domaćih propisa sa propisima EU.

Ovim sastankom okončan je proces analitičkog pregleda usaglašenosti domaćih propisa sa pravom EU u oblasti energetike i transevropskih mreža, odnosno Poglavlja 15 i 21. Podsetimo ekplanatorni skrining za ova poglavlja održаn je u Briselu u periodu od 29. do 30. аprilа 2014. godine.

Šta je sve obuhvaćeno Poglavljem 15 i Poglavljem 21, koje su to pravne tekovine Evropske unije u ovoj oblasti i kakva su iskustva Republike Hrvatske i Crne Gore kada su u pitanju ova pregovaračka poglavlja, možete pročitati na sledećim linkovima:

Poglavlje 15 - Energetika
Poglavlje 21 - Transevropske mreže