Arhiva vesti

Bilateralni skrining za Poglavlje 19 - Socijalna politika i zapošljavanje

Bilateralni skrining za Poglavlje 19 - Socijalna politika i zaposljavanje biće održan u Briselu od 24. do 26. juna. Delegaciju Srbije predvode Tanja Miščević, šef  Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji i državni sekretar Laslo Čikoš iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Članovi delegacije Republike Srbije će predstaviti nivo usklađenosti domaćeg zakonodavstva sa  propisima EU u sledećim oblastima:  bezbednost i zdravlje na radu,  radno zakonodavstvo, socijalni dijalog, politika zapošljavanja, socijalna inkluzija,  socijalna zaštita, Evropski socijalni fond i politika anti diskriminacije.

Pored predstavnika Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalan pitanja, ostali članovi srpske delegacije su iz sledećih institucija: Ministarstva zdravlja, Nacionalne službe za zapošljavanje, Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva rudarsva i energetike i Kancelarije za evropske integracije.

(Preuzeto sa sajta Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije)