Arhiva vesti

Izveštaj o učešću OCD u dosadašnjem toku procesa pregovora o pristupanju Srbije EU

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom objavljuje Izveštaj o učešću organizacija civilnog društva u dosadašnjem toku procesa pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

U saradnji sa Pregovaračkim timom za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji i nadležnim institucijama za odgovarajuća pregovaračka poglavlja, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom je tokom 2013. I 2014. godine radila na uključivanju organizacija civilnog društva u proces pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Dosadašnji oblici učešća civilnog društva u ovom procesu obuhvatali su praćenje internet prenosa sednica eksplanatornog analitičkog pregleda usklađenosti zakonodavstva Republike Srbije sa pravnim tekovinama EU (skrining), učešće u pripremi bilateralnog skrininga za pojedina poglavlja, kao i brifing sastanke u cilju informisanja organizacija civilnog društva o održanim bilateralnim skrininzima.

Izveštaj o učešću organizacija civilnog društva u dosadašnjem toku procesa pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji

(Preuzeto sa sajta Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije)