Arhiva vesti

Mesečna analiza toka pregovora Srbije sa EU

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa šefom Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanjom Miščević o toku pregovaračkog procesa Srbije i EU, završnim skrininzima i o aktivnostima pregovaračkog tima Srbije do kraja ove godine.

 

Miščević je obavestila Dačića o tome da je o Poglavlju 35 razgovarala sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Markom Đurićem, kao i da je sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem razmatrala pitanja vezana za energetiku.

 

Ona je ukazala i na to da ozbiljni problemi postoje i u oblasti životne sredine.

 

Dačić se složio sa idejom da se jednom mesečno radi analiza toka pregovora Srbije sa Evropskom unijom, koja bi se potom slala svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, i dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da izađe u susret ovim zahtevima.

 

U razgovoru je, s obzirom na to da Srbija nema ambasade u Letoniji i Luksemburgu - zemljama koje naredne godine predsedavaju Evropskoj uniji, istaknuto da je to pitanje potrebno rešiti što pre.

Izvor: Vlada Republike Srbije