Arhiva vesti

Anketa o obukama za pregovaračka poglavlja

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije je tokom 2013. i 2014. godine organizovala i sprovela niz obuka na temu „Uvod u proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji“. Obuke su prvenstveno bile namenjene organizacijama civilnog društva u cilju jačanja njihovog kapaciteta za potencijalno učešće, odnosno praćenje budućeg procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Kroz ove obuke predstavljene su pravne tekovine EU i relevantno nacionalno zakonodavstvo, kao i iskustva stručnjaka iz pregovaračkih grupa i organizacija civilnog društva iz regiona i Evropske unije iz više oblasti.

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom planira da u narednom periodu održi još tri obuke za predstavnike organizacija civilnog društva na temu procesa pregovora.

Pozivaju se zainteresovani da odaberu pregovaračko poglavlje koje nije pokriveno dosadašnjim obukama a o kojem bi želeli da dobiju više informacija.

Na sledećoj adresi se nalazi anketa i dovoljno je da jednim klikom odaberete željeno poglavlje: http://www.easypolls.net/poll.html?p=5436517ce4b0b5175a3db0e5

Rok za popunjavanje ankete je ponedeljak 27. oktobar 2014. godine.

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije