Arhiva vesti

Predstavljanje nezavisnog izvestaja o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24 pregovora sa EU

Koalicija organizacija civilnog društva „prEUgovor“ poziva na konferenciju: Predstavljanje nezavisnog izvestaja o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24 pregovora sa EU.

Koalicija „prEUgovor“ će 14. novembra u 11 sati na konferenciji u Medija centru predstaviti nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblastima pravosuđa i osnovnih ljudskih prava (poglavlje 23) i slobode, bezbednost i pravde (poglavlje 24).

Pored pregleda stanja u ključnim poglavljima pregovora sa EU, na skupu će biti predložene i preporuke Vladi Srbije za efikasnije sprovođenje neophodnih reformi i efektivnije uključenje civilnog društva u proces pregovora sa EU. Posebna pažnja će biti posvećena analizi odgovora državnih organa na vanrednu situaciju uzrokovanu poplavama u maju.

Zbog kapaciteta sale molimo da prijavite učešće na skupu mejlom na adresu: prEUgovor@gmail.com.

Koalicija „prEUgovor” je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa akcentom na poglavljima 23 i 24. Misija „prEUgovora” je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije. Koaliciju čine: Akcija protiv trgovine ljudima – Astra, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Izradu izveštaja i organizaciju konferencije podržala je TACSO kancelarija u Srbiji, projekat koji sprovodi SIPU International i partnerski konzorcijum. Ovaj projekat finansira Evropska unija.

Izvor: Beogradski centar za bezbednosnu politiku