Arhiva vesti

Javni poziv za učešće na skupu o pregovaračkom Poglavlju 28

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom poziva predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave temama iz oblasti pregovaračkog poglavlјa 28 da se prijave za učešće na skupu „Uvod u proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji i uloga civilnog društva - pregovaračko poglavlјe 28 (Zaštita potrošača i zaštita zdravlјa)“, koji će se održati u ponedelјak 2. marta 2015. godine u Palati „Srbija“, istočni ulaz, sala 233 sa početkom u 10:30 časova.

Učesnicima skupa obratiće se visoki predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva zdravlјa, nadležnih institucija za ovo poglavlјe.

Gost predstojećeg skupa biće gospodin Dalibor Matić iz Ministarstva spolјnih i europskih poslova Republike Hrvatske koji je tokom pregovora o pristupanju Hrvatske EU između ostalog pokrivao oblasti iz poglavlјa 28 u misiji Republike Hrvatske u Briselu. On će učesnicima preneti hrvatsko iskustvo iz procesa pregovora, sa naglaskom na monitoring ovog procesa.

Zbog ograničenog broja mesta u sali i kako bismo mogli da osiguramo relevantnost skupa, molimo da prijave podnose samo organizacije koje su aktivne u temama koje dato poglavlјe pokriva. Svaka organizacija može da prijavi samo jednog predstavnika/cu. Prijave je potrebno dostaviti na djordje.popovic@civilnodrustvo.gov.rs najkasnije do 27. februara 2015. godine u 14 časova sa napomenom „Prijava za učešće na skupu“.

Napomena: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom zadržava pravo da primlјenu prijavu odbije u nedostatku slobodnih mesta i u slučaju da delokrug rada organizacije koja je poslala prijavu ne pokriva teme u okviru pomenutog pregovaračkog poglavlјa. Kancelarija takođe nije u mogućnosti da pokrije putne troškove učesnika/ca.

Javni poziv za učešće na skupu.

Nacrt agende skupa.

 

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije