Arhiva vesti

Poziv na sastanak o detaljima bilateralnog skrininga za poglavlje 4

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, u saradnji sa Pregovaračkim timom za vođenje pregovora o pristupanjuRepublike Srbije EU i Ministarstvom finansija poziva predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave temama u okviru pregovaračkog poglavlja 4 (Slobodno kretanja kapitala), da se prijave zasastanak radi upoznavanja sa detaljima bilateralnog skrininga za pomenuto poglavlje. Proces pregovora o članstvu Republike Srbije u Evropskoj uniji je započet analitičkim pregledom usklađenosti domaćeg zakonodavstva sa pravnom tekovinom Evropske unije (skrining). Nakon eksplanatornog skrininga za pregovaračko poglavlje 4 održanog 13. oktobra 2014. godine, održan je i bilateralni skriningu Briselu 15. decembra 2014. godine.

Imajući u vidu značajnu ulogu koju civilno društvo ima u samom procesu pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, u utorak19. maja 2015. godine sa početkom u 11 časova u zgradiKancelarije za evropske integracije,Nemanjina 34, sala u prizemlju, biće održan sastanak na kome će predstavnici civilnog društva moći da se upoznajusa detaljima bilateralnog skrininga za Pregovaračku grupu4. Sastankom će predsedavati Srđan Majstorović, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije i Sonja Rudić, sekretar Pregovaračke grupe 4.

Prijave za učešće jednog predstavnika vaše organizacije treba poslati najkasnije do ponedeljka 18. maja 2015. godine do 12 časova na djordje.popovic@civilnodrustvo.gov.rs.

Ovde možete preuzeti tekst Javnog poziva i agendu:

Poziv za sastanak povodom bilateralnog skriniga 4

Agenda

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije