Arhiva vesti

Najnoviji Izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23

Vlada Republike Srbije osnovala je u decembru 2015. godine Savet za sprovođenje Akcionog plana za Poglavlje 23 (Pravosuđe i osnovna prava), kao radno telo za pružanje stručne podrške pregovaračkoj grupi za Poglavlje 23.

Ovaj Savet prati sprovođenje aktivnosti sadržanih u Akcionom planu na dnevnom nivou, pokreće mehanizam ranog uzbunjivanja u slučaju zastoja i drugih problema u realizaciji Akcionog plana i koordinira procese izveštavanja.

To telo takođe podnosi mesečne izveštaje o sprovođenju Akcionog plana šefu pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, predsedniku pregovaračke grupe za Poglavlje 23 i Savetu Koordinacionog tela.

Prvi zvanični ciklus izveštavanja sproveden je u periodu od 9. maja do 27. maja 2016. godine. Savet je 1. jula 2016. godine održao javnu prezentaciju zbirnog Prvog i Drugog izveštaja o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23 pred brojnim predstavnicima državnih organa, organizacijama civilnog društva i međunarodnim partnerima. Drugi ciklus izveštavanja sproveden je u periodu od 1. do 20. septembra 2016. godine.

Izveštaj br. 3/2016 o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23
Izveštaj br. 1−2/2016 o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23
Akcioni plan Poglavlje 23

_________________________________________________________________

Izveštaji Saveta za sprovođenje Akcionog plana za Poglavlje 23 obuhvataju sledeće:

1. Detaljan izveštaj o sprovođenju aktivnosti koje su dospele u izveštajnom periodu;
2. Akcioni plan za Poglavlje 23, koji sadrži posebnu kolonu o statusu sprovođenja aktivnosti;
3. Statistički pregled statusa sprovođenja Akcionog plana za Poglavlje 23 na nekoliko nivoa: sprovođenje aktivnosti na nivou celog poglavlja; sprovođenje aktivnosti na nivou potpoglavlja; sprovođenje aktivnosti na nivou svake institucije.

_________________________________________________________________