Konkurs za podnošenje predloga projekata u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija
Arhiva: U fokusu

Konkurs za podnošenje predloga projekata u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija

26.12.2016.

 

Beogradska otvorena škola (BOŠ) je raspisala Konkurs za podnošenje predloga projekata u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija (Program).

Program se realizuje u okviru projekta „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, koji BOŠ sprovodi uz podršku Švedske.

Podrška razvoju partnerskih organizacija civilnog društva i medija podrazumeva dodelu finansijskih sredstava i realizuje se kroz:

1. institucionalnu podršku - moguća podrška za 5 OCD i medija;

2. projektnu podršku - moguća podrška za 5 OCD i 5 medija.

Program je posvećen jačanju organizacija civilnog društva i medija, kao aktera koji su u stanju da proces evropskih integracija približe građanima, objasne značaj društvenih promena i doprinesu uključivanju građana u procese donošenja odluka. Kroz ovaj Program biće pružena podrška organizacijama civilnog društva i medijima koji obezbeđuju da interesi lokalnih zajednica budu na zadovoljavajući način predstavljeni u procesima demokratskog razvoja i pristupanja Srbije EU.

Opšti cilj Programa je doprinos evropskim integracijama i demokratskom razvoju u Srbiji jačanjem uloge civilnog društva i medija. Specifični ciljevi Programa su da: ojača ulogu civilnog društva kao zastupnika interesa lokalnih zajednica u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji (EU); podstakne demokratski uticaj civilnog društva na javne vlasti, poboljša prakse i unapredi kvalitet učešća javnosti u procesu donošenja odluka; unapredi kvalitet javne debate i informisanosti građana o procesu evropskih integracija.

Rok za podnošenje predloga projekata je nedelja, 22. januar 2017. godine do 23 sata i 59 minuta. Podnošenje predloga projekata za učešće na Programu se vrši isključivo elektronskim putem preko onlajn platforme www.transformator.bos.rs. Predlozi projekata koji budu dostavljeni na drugi način neće biti razmatrani.

Tekst poziva i detaljan vodič za podnošenje predloga projekata se nalazi u prilogu ovog imejla, a više informacija o Programu možete pronaći na sajtu www.transformator.bos.rs

Za sva pitanja i nedoumice BOŠ tim vam stoji na raspolaganju, a možete da nas kontaktirate slanjem imejla na adresu cs4eu@bos.rs