Arhiva: Važno je

Crna Gora otvorila 4 nova pregovaračka poglavlja

Crna Gora otvorila 4 nova pregovaračka poglavlja

Crna Gora nastavlja da ostvaruje dinamičan napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji, što je preporučuje za otvaranje četiri nova pregovaračka poglavlja, odlučeno je danas u Briselu, na petom sastanku Međuvladine konferencije između Crne Gore i Evropske unije.

"Ovo je jasan signal da proces proširenja napreduje i da svako ko je mislio da se u narednih pet godina ništa neće dogoditi može da se uvjeri da je realnost sasvim suprotna i da je ovo dokaz da želimo da nastavimo i da to i činimo. Uvjeren sam da ćemo, ukoliko Crna Gora održi ovaj tempo, uskoro vidjeti vidljive rezultate na dobrobit građana Crne Gore,“ poručio Johanes Han, evropskih komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju.

„Otvaranje pregovora u još četiri poglavlja predstavlja nagradu za ostvareni napredak, ali i podsticaj za dalji rad i nastavak ispunjavanja obaveza sa naše evropske agende, koji će, u nastupajućem periodu, dati vidljive rezultate u ovim oblastima,“ kazao u Briselu potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić.

Crna gora otvorila je 4 nova pregovaračka poglavlja: 18 – Statistika, 28 – Zaštita potrošača i zdravlja, 29 – Carinska unija i 33 – Finansijske i budžetske odredbe.

Najnovije