Arhiva: Važno je

Meuči: Kosovo protiv Euleksa

Meuči: Kosovo protiv Euleksa

Šef Euleksa Gabrijel Meuči kaže da niko na Kosovu ne želi tu evropsku misiju, a najmanje je žele kosovski političari.

Gabrijel Meuči je, za Radio Dukađini, naglasio da Euleks nije kompanija koja lovi velike i manje ribe, i dodao da će izveštaj o mogućoj korupciji unutar Euleksa biti objavljen narednog meseca.

Prema njegovom mišljenju, na Kosovu niko ne želi Euleks, a posebno političari, prenosi Tanjug.

Političari, smatra on, vide Euleks kao instituciju koja im pokvari planove i upliće se u suverenitet Kosova. Političarima se ne sviđa posao koji mi obavljamo, jer stvaramo neku vrstu nestabilnosti u njihovim planovima.

Mi shvatamo da je pitanje suvereniteta osetljiva stvar, jer se na zakonit način uplićemo u funkciji vlade jedne države.

Upitan za mogućnost hapšenja "velikih riba", Meuči je rekao da Euleks nije ''kompanija ribolova'' i dodao da su mu problemi sa korupcijom u misiji kojom rukovodi doneli glavobolju.

"Ti problemi su već mog prvog radnog dana bile veliki udarac za mene ali i za šeficu spoljne politike i bezbednost EU Federiku Mogerini.

Ranije je neko u ovoj misiji pominjao ''neke stvari, kao npr. velike ribe, ali nije ova misija televizijski spektakal'', kaže Meuči.

''Mi ne činimo televizijske spektakle, jer ne pripadamo onima koji žele da oraspolože druge. Ne očekujemo da nam ljudi aplaudiraju kao što se to radi na kraju televizijskog spektakla", rekao je Meuči.

Govoreći o Specijalnom sudu, on je naglasio da će taj sud biti kosovski, jer će odluku za formiranje doneti Skupština Kosova.

Najnovije