Arhiva: Vesti

Evropski parlament šalje šestočlanu misiju koja će posmatrati izbore u Srbiji

Evropski parlament šalje šestočlanu misiju koja će posmatrati izbore u Srbiji

foto: wirestock on Freepik

BRISEL – Evropski parlament poslaće šestočlanu misiju u Srbiju, koja će u izbornoj sedmici posmatrati izborni proces, prenosi N1. Misija će boraviti u Srbiji od 16. do 19. decembra i pratiće sve ono što se dešava tokom izbornog dana u Srbiji.


Delegaciju će činiti poslanici EP:  Vladimir Bilčik, Viola Fon Kramon, Klemen Grošelj, Havije Nart, Andreas Šider i Malin Bjerk.


Prema nacrtu plana rada, posmatračka misija Evropskog parlamenta planira da se sastane sa ključnim akterima srpske političke scene. Planirani su susreti sa Abasadorom EU, predstavnicima misija OEBS-a i Saveta Evrope, kao i domaćih organizacija civilnog društva (CeSID, CRTA, BIRN, Transparentnost Srbija i drugi).


Šest evropšarlamentaraca razgovaraće i sa svim nosiocima izbornih lista u Srbiji, od Aleksandra Vučića do albanskih manjinskih stranaka, kao i sa predstavnicima medija, Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije.


Planiran je i odvojen razgovor sa Vučićem, kao predsednikom Srbije.


Poslanici iz posmatračke misije Evropskog parlamenta će na dan izbora obilaziti biračka mesta i proveravati način glasanja.

Izvor: European Western Balkans

Najnovije