Arhiva: Vesti

Brnabić razgovarala sa Žiofreom i ambasadorima članica Evropske Unije

Brnabić razgovarala sa Žiofreom i ambasadorima članica Evropske Unije

foto: Evropska unija

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovala je u razgovoru sa ambasadorima država članica Evropske unije i šefom Delegacije Evrospke unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom, u vezi sa procesom evrointegracije Srbije.

Brnabić je izjavila kako Srbija radi na otvaranju Klastera 3, koje je spremno, i kako od Evropkse unije očekuje podršku u otvaranju ovog klastera.

Premijerka Srbije je rekla kako je Evropska komisija u ovogodišnjem izveštaju o Srbiji prepoznala napredak Srbije u brojnim oblastima. Specifično je pomenula oblast pravosuđa i implementaciju preporuka Venecijanske komisije Saveta Evrope.

Izjavila je kako je u toku izrada Strategije za borbu protiv korupcije, čime odgovara na deo izveštaja u kome se kritikuje nedonošenje ovog dokumenta.  

Spomenula je i usvojeni Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima, za koje je tvrdila da će „garantovati slobodu medija i javnog informisanja i osigurati bezbednost i pluralizam medijske scene u Srbiji“.

Žiofre je istakao kako izveštaj Komisije daje tačnu i pravednu sliku o preduzetim koracima i reformskim procesima u Republici Srbiji tokom prethodne godine, i naglasio značaj proširenja za Evropsku uniju.

Autor: Progovori o pregovorima

Najnovije