Arhiva: Vesti

Održana konferencija „Nova dostignuća Evropske unije u oblastima Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike“

Održana konferencija „Nova dostignuća Evropske unije u oblastima Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike“

Foto: Evropska unija

Konferencija „Nova dostignuća Evropske unije u oblastima Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike“, koju je organizovala Direkcija za evropske integracije i upravljanje projektima Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane i Ministarstvo za evropske integracije, uz podršku Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore, otvorena je 23. novembra.

Na otvaranju konferencije učestvovali su, između ostalih, Tanja Mišćević, ministarka za evropske integracije, Predrag Bandić, v.d pomočnika ministra odbrane za politiku odbrane i Emanuel Žiofre, šef delegacije Evropske unije u Srbiji.

Pomočnik ministra Bandić izjavio je kako proces evropskih integracija utiče i na unapređenje nacionalne bezbednosti i kapaciteta odbrane Republike Srbije, i najavio učešće Srbije u otvaranju Međunarodnog helikopterskog centra u Portugalu, zajedničkog projekta Evropske odbrambene zajednice.

Ministarka Miščević je istakla važnost unapređenja bezbednosne i odbrambene politike kao dela procesa evrointegracije, i posebno istakla značaj evropskih vrednosti, koje Srbija deli.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Žiofre je istakao kako Evropska unija pozdravlja ovakve inicjative za saradnju u oblasti bezbednosti, naročito sada, kada su takva pitanja „stavljena u fokus“. Izjavio je kako Evropska unija ima intenzivan dijalog o bezbednosnim i odbrambenim politikama sa zemljama Zapadnog Balkana, jer su one buduće članice Evropske unije.

 Autor: Progovori o pregovorima

Najnovije