Arhiva: Vesti

Miščević predstavila u Skupštini Izveštaj o pregovorima o pristupanju tokom španskog predsedavanja

Miščević predstavila u Skupštini Izveštaj o pregovorima o pristupanju tokom španskog predsedavanja

foto: OSCE/Wikimedia/Boris Dimitrov

BEOGRAD – Odbor za evropske integracije održao je 24. maja sednicu, na kojoj je razmotren Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Kraljevine Španije (jul – decembar 2023. godine), koji je Vlada usvojila na sednici održanoj 29. februara 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo za evropske integracije.

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević predstavila je članovima Odbora presek stanja u pregovaračkim klasterima u izveštajnom periodu.

Kako se navodi u saopštenju, nakon duže rasprave koja je usledila, tokom koje su članovi Odbora razmenili mišljenja i dodatno se informisali o pojedinim temama predstavljenim u Izveštaju, većinom glasova usvojen je Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Kraljevine Španije (jul – decembar 2023. godine).

Ministarka za evropske integracije informisala je članove Odbora i o dva Zaključka o prihvatanju Izveštaja o sprovođenju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA), za treće i četvrto tromesečje 2023. godine, koje je donela Vlada na sednicama održanim 7. decembra 2023. godine i 20. marta 2024. godine.

Autor: European Western Balkans

Najnovije