Arhiva: Važno je

Imenovan novi ambasador EU u Crnoj Gori

Imenovan novi ambasador EU u Crnoj Gori

Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije, objavila je juče imenovanje 17 novih šefova Delegacija Evropske unije, u okviru redovne rotacije za ovu godinu.

Među 17 imenovanih je i Aivo Orav koji će obavljati funkciju šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. On trenutno obavlja dužnost šefa Delegacije Evropske unije u bivšoj jugoslovenskoj republici Makedoniji.

Orav je ranije obavljao dužnost ambasadora Estonije u Turskoj, pokrivajući istovremeno Liban i Azerbejdžan, a bio je i estonski ambasador u Poljskoj, pokrivajući i Bugarsku, Rumuniju i bivšu jugoslovensku republiku Makedoniju.

Takođe je radio u Ministarstvu spoljnih poslova Estonije, između ostalog i na funkciji političkog direktora. Pored svog maternjeg estonskog, Orav govori engleski, ruski, njemački, bugarski i francuski jezik.

Aivo Orav će na novoj funkciji naslijediti sadašnjeg ambasadora EU u Crnoj Gori, Mitju Drobniča, čiji četvorogodišnji mandat ističe 31. avgusta. Orav će stupiti na dužnost 1. septembra.

Izvor: portalanalitika.me

Najnovije